Fotografie, Film en video

Fotografie is meer dan even een plaatje schieten, ieder object vraagt om zijn eigen camera standen, diafragma- en sluitingstijd instellingen, daarnaast is de omgeving ook altijd belangrijk hiermee dient rekening gehouden te worden met het te fotograferen object maar ook eventuele andere objecten in de omgeving, de omgevingslucht evenals de lood- & horizonlijnen.

Hoe vaak komt u de foto´s wel niet tegen die ´donker, grauw, scheef, onscherp met omvallende gebouwen en objecten met schaduw en spiegel vormingen van de fotograaf.´
Ga niet zelf aan de gang met uw camera en laat een vakman uw foto´s maken. U heeft al een fotograaf tot uw beschikking voor een dagdeel waarbij met gemak 250 foto´s geschoten kunnen worden waarna een kritische selectie de juiste foto´s in perfecte staat uiteindelijk gereproduceerd kunnen worden.

Reproductie

Vroeger nog vóór het digitale tijdperk (1995) sprak men regelmatig over het begrip ´foto kwaliteit´ dit begrip is hedendaags enigszins verwaterd door de opkomst van het internet en de hoge kwaliteit printers en plotters van vandaag de dag waar ´foto kwaliteit´ vanzelf sprekend is geworden.

´Foto kwaliteit´ is oorspronkelijk een grafische vakterm. En is een waarde in de grafische kwaliteiten meter waarbij de werkelijkheid de hoogste waarde heeft en een zwart/wit kopie de laagste waarde. We kunnen zeggen dat Foto kwaliteit 1/100 deel van de werkelijkheid is. Bij de reproductie van een foto is dan ook altijd het doel om een zo hoogmogelijke kwaliteits waarde te creëren t.o.v. de werkelijkheid.

Manipulatie

Het is u vast en zeker opgevallen dat in de reclame wereld iedere foto die u ziet perfect en aantrekkelijk is. Reclame is een vorm van illusie want die druppels op dat koude blikje frisdrank of op die mooie rode tomaat zijn niet echt! Tevens hebben B.N.-ers ook wel eens walletjes onder de ogen of een puistje op de kin. Het camoufleren van deze oneffenheden wordt ook wel retoucheren genoemd. Iedere foto ondergaat bij Pas Reclame een kritische controle en wordt aangepast naar perfecte maatstaven, bij voorkeur ´Litho kwaliteit´ welke weer 1 graad hoger is dan foto kwaliteit.