Domeinnaam verhuizen

NL domein verhuizen

domein verhuizen
U doorloopt de bestelprocedure en geeft aan dat u uw domein wenst te verhuizen. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw bestelling de juiste formulieren. Deze ontvangen wij ingevuld en ondertekend van u retour. Vervolgens zetten wij de verhuizing van uw domein in.

De procedure voor het verhuizen van een .nl domein is recentelijk (medio 2006) gewijzigd. Indien u een verhuizing indient bij phpBBhost, bestaan er daarna 3 scenario’s:
1. De registrar waar uw domein nu nog geregistreerd staat, gaat akkoord met de verhuizing. Uw domein krijgt diezelfde dag een update van de whois en staat vanaf dat moment geregistreerd bij pasreclame of all4u-hosting. Twee maal per dag wordt de .nl zone file bijgewerkt door SIDN zodat uw domein in de loop van de ochtend/middag of ’s avonds/’s nachts online te vinden zal zijn op de servers van pasreclame of all4u-hosting. Dit met een uitloop naar 24 tot 48 uur, afhankelijk van uw internetprovider.
2. Uw huidige registrar wijst de verhuizing af. SIDN, de stichting die de .nl zone file beheert komt in actie en vraagt bij ons de door u ingestuurde formulieren op. SIDN controleert deze en keurt alsnog de verhuizing goed. Indien de formulieren niet overeen komen met de huidige whois gegevens van het domein, keurt men de verhuizing af. Uw domein wordt niet verhuisd.
3. Uw huidige registrar reageert niet. Het domein is na 3 werkdagen alsnog verhuisd; de dag daarop is het domein actief op de servers van pasreclame of all4u-hosting. en kunt u volop met uw domein en account aan het werk.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie, neem dan contact met ons op.

COM domein verhuizen

U doorloopt de bestelprocedure en geeft aan dat u uw domein wenst te verhuizen. Vervolgens ontvangt u naar aanleiding van uw bestelling een email met het verzoek ons de “Authorization key” te verstrekken en er zorg voor te dragen dat het domein geen “registrar lock” bevat.

Voor een .com verhuizing zijn de volgende zaken van belang:
* het domein mag geen “registrar lock” bevatten. Com domeinen worden meestal gelocked, om te voorkomen dat ze “zomaar” verhuisd kunnen worden. De huidige registrar kan het lock verwijderen. Indien het domein een “registrar lock” bevat, kan het domein niet verhuisd worden!
* U dient de authorization key (ook wel EPP code genoemd) op te vragen. U kan deze code opvragen bij de huidige registrar. Zonder deze key kan het domein niet verhuisd worden. Indien bovenstaande in orde is, kan een verhuizing gestart worden. Er wordt een email verstuurd om deze transfer naar ons toe te bevestigen. Deze email wordt verstuurd naar het emailadres van de administratief contactpersoon zoals vermeld in de whois bij de domeinnaam. Let er dus op dat dit mailadres actief is en gelezen wordt.
Na 5 dagen is uw domein verhuisd en actief op uw hostingaccount.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie, neem dan contact met ons op.