Social Media

Social media: een virtuele goudmijn

Social media is vandaag de dag niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Letterlijk: overal ter wereld worden zowel smartphones als laptops, tablets als pc’s in gebruik genomen. Social media is het sociale, virtuele verkeer, waarbij zowel nieuws als producten, reclame en diensten met gemak de hele wereld overgaan. Social media kan daarom een ware goudmijn vormen als het gaat om inkomsten generatie. Zo biedt social media een uitgelezen kans tot het delen van uw bedrijf, krachten, mijlpalen, diensten en producten. Delen is bekendheid en bekendheid… betekent potentiële klanten!

Social media platforms: let’s share

Er zijn vele social media platforms, waaronder het bekende Facebook, Twitter, Youtube en Linked-in. Maar ook van Instagram, printerest en Google +1 wordt tegenwoordig door ondernemers volop gebruik gemaakt. En dat is niet voor niets. Ieder platform geniet van een eigen zoekfunctie en voordelen. Social media resulteert in de mogelijkheid tot snel delen van uw aanbod, interactie, communicatie en de sociale factor. Aanwezig zijn binnen de social media is belangrijker dan actief meedoen, hoewel het laatste kan resulteren in meer bezoekers: meer omzet.

Volgers, likes en pins

Zoals benoemd: ieder platform beschikt over zijn eigen krachten en mogelijkheden. Zo kan de actieve Twitteraar gaan voor de meeste volgers, geniet men op Facebook van de grootst haalbare hoeveelheid likes en zorgen pins op Pinterest voor een tot de verbeelding sprekende vorm van informatie. Volgers, vrienden, likes en pins staan symbool voor naamsbekendheid en populariteit en gelijk aan potentiële klanten. Hoe meer mensen uw naam kennen, uw producten ‘leuk’ vinden en delen, des te groter de omzet.

Connect: diverse accounts gebruiken

Eén van de krachten van social media is de mogelijkheid tot bundelen van de voordelen van verschillende platforms. Maakt u gebruik van meerdere accounts – waarbij u discreet met informatie en gegevens om dient te gaan – dan kunt u uw sociale media accounts gemakkelijk aan elkaar koppelen. Hierdoor bouwt u een netwerk en daarmee stevig geraamte op. Perfect voor iedere ondernemer! Maar het oog wil ook wat. De opmaak en vormgeving van uw social media accounts zijn minstens zo belangrijk als de inhoud. Uiterlijk schetst immers het beeld over uw product of onderneming. Pas Reclame biedt, in de vorm van een aanvullend service pakket, maandelijkse verzorging van uw social media accounts en – indien daar – toevoegende content, met als doel de grootst haalbare bekendheid, resulterend in de hoogst haalbare omzet.