Marketing

Marketing en Pas reclame, wij helpen u plannen!

marketing
Marketing is vandaag de dag niet meer weg te denken als u een ondernemer bent, maar wat is nu precies marketing? Marketing of vermarkten is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Traditioneel werd marketing gezien als het geheel van alle activiteiten die erop gericht zijn om, samen met de afdeling verkoop, de ruil van producten of diensten te bevorderen. Marketing is daarmee bij uitstek een discipline geworden waarbij het identificeren van behoeften centraal is komen te staan. Marketing als discipline steunt daarbij sterk op kennis ontwikkeld in andere vakgebieden zoals psychologie, sociologie en economie. Door middel van advertenties is de marketingpraktijk ook gerelateerd aan de creatieve kunsten.
Met dit in gedachten kunt u op voorhand al bepalen voor wie (welke doelgroep) uw merk, product of dienst gericht is. Afhankelijk hiervan gaat u bepalen hoe u deze doelgroep gaat aanspreken.

<- Neem nu contact en laat u adviseren, klik hier ->

Behoeften, vraag en aanbod

De tactiek voor het juist uitvoeren van uw marketing plan is het inspelen op de behoeften van uw doelgroep. Een van deze tactieken is bijvoorbeeld om u te profileren als een autoriteit (profileren als een specialist in uw vakgebied). Om dit te bereiken zal uw website goed gevuld moeten zijn met informatie en uitleg over uw merk, producten of diensten. Daarnaast probeert u uw doelgroep aan te spreken met enkele woorden om de aandacht en interesse te wekken bij uw doelgroep. Hierbij kunt u denken aan een pakkende slogan. Wat in de praktijk ook goed werkt, werkt het aankaarten van een probleem of behoefte van uw doelgroep door middel van het stellen van een vraag. Onder de vraag plaatst u direct het antwoord of oplossing voor de behoefte of het probleem waar uw doelgroep mee rond loopt. U zult begrijpen dat de aandacht sneller getrokken is en de doelgroep bereid is om over te gaan op actie.

Een voorbeeld uit de afslank industrie.
Iemand die met de gedachten speelt om aftevallen maar heeft hier moeite mee.
Dan kun je inspelen op dit “probleem” van uw doelgroep en intresse wekken in uw product of .

  • De zomer komt er weer aan! Wilt u nu van uw vet rolletjes af?
  • Gegarandeerd binnen 21 dagen van uw vetrolletjes af, meld u nu aan.

Met deze basis gedachten voor het opzetten en bepalen van uw advertentie marketing zult u meer mensen bereiken omdat u eigenlijk al direct een oplossing aanbied. Dit wordt door uw potentiƫle nieuwe klanten gewaardeerd en zullen daarom eerder overgaan tot een actie.

<- Laat onderzoeken wat voor u de beste approach is, klik hier ->

Wat kunt u van ons verwachten

Pas Reclame adviseert en begeleiden u met het opzetten van het juiste marketing plan (merk, producten en/of diensten) en het visueel communiceren met uw doelgroep. Uw succes verhaal is ook die van ons. Pas Reclame kan marktonderzoeken voor u uitvoeren om te bepalen welke doelgroep het best geschikt is voor uw merk, producten en/of diensten. Pas Reclame verzorgt voor u de vormgeving van uw merk, product of dienst zodat deze onderbewust de doelgroep al aanspreekt. Naast de basis marketing kan Pas Reclame u ook wijzen op andere marketing methodes om uw doelgroep beter en makkelijker te benaderen.
U kunt hierbij denken aan:

  • Adverteren via lokale media zoals nieuwsbladen of sportverenigingen;
  • Contact lijsten opbouwen en mailing ontwikkelen en verzenden
  • Social media aantrekken en verbeteren, Facebook, Twitter, Youtube, enz;
  • Betere vindbaarheid binnen google (organisch kostenloos);
  • Adverteren via GoogleAdwords;
  • Affiliatie netwerken opzetten;

<- Kan uw marktingplan wel een poets beurt gebruiken? klik hier ->

Gerelateerde onderwerpen